Valpar

Meg fick sju valpar 10 januari, när stormen Egon härjade som värst. Läs om valpkullen HÄR!

VALPARNAS FÖRÄLDRAR

Sod i Vallreg.

Meg i Vallreg.


Mitt ideal är en hund som kan flytta alla djurslag, tröga, flyktiga, många eller få individer. Som kan arbeta i trånga utrymmen och på långt avstånd utom synhåll. Som lyssnar och är mån om att arbeta i team på mina villkor, men samtidigt är självständig och förmår lösa problem på egen hand. I vardagen, utanför arbetet, ska hunden vara följsam och lugn. I Meg har jag fått en sådan hund. Nu ville jag hitta en egenskapsmässigt lämplig hanhund åt henne.

Jag tänker att en hund som återkommande och med framgång deltagit i stora finaler, där moment som dubbelhämt och sortering ingår, visat prov på betydande kapacitet. Random Sod har haft sina största tävlingsframgångar under besvärliga förhållanden, t ex mycket tröga eller flyktiga flockar. Hans ägare, Anja Holgersson, tävlar både flitigt och framgångsrikt; med Sod vann hon SM 2012 och deltog med både Sod och hans helbror John i World Trial 2014. Anja framhåller att Sod är mycket lojal och alltid arbetar för henne.

Meg är en extremt duglig arbetshund: koncentrerad och uthållig (arbetar hängivet från morgon till kväll), bra djurkänsla och driv, naturlig hämtare, plikttrogen och socialt okomplicerad. Jag tävlar ytterst sparsamt. Med en tävlingsinriktad förare skulle hon sannolikt nå en mycket hög nivå (i likhet med många av pappa Joes avkommor). Meg arbetar i en besättning bestående av 350 tackor, med samtliga förekommande sysslor såväl inomhus som utomhus, ofta i svårforcerad terräng i den bohuslänska skärgården. Meg är tveklöst min bästa hund någonsin (första hunden -95). Det är också skälet till denna parning - det finns anledning som jag ser det, att föra hennes utmärkta egenskaper vidare.

    

Sod och Meg är starka och friska hundar x), med b- respektive a-höfter och ögon utan amärkning. Sod är gentestad normal avs CEA, Meg är carrier, vilket innebär att valparna inte kan drabbas av CEA. Sod är även gentestad normal (inte carrier) avs IGS, vilket innebär att valparna inte kan drabbas av B12-brist. Föräldrarnas härstamning, hälsostatus, obestridliga arbetsduglighet och i övrigt kända egenskaper gör att det finns anledning tro att parningen ska resultera i mycket väl fungerande vallhundar till arbete och/eller tävling. Vilket är uppfödningens huvudsakliga mål.

x) Läs om riskbedömning avs diverse åkommor HÄR!

Video - valparnas föräldrar, morfar och farfar
________________________________________

Sod, World Trial 2014.Meg, augusti 2014 (förkortat/klippt hämt, ca 500 m). Obs, det finns fler filmer på Meg under fliken Foto/video.Bobby Dalziel med Joe, valparnas morfar.
Teddymoor Joe, valparnas farfar.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)